Aktuality - článek

Zápis do 1. třídy – pozor, aktuální informace!


zapis_banner1

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vydalo v souvislosti s mimořádnými opatřeními vlády k ochraně obyvatelstva v souvislosti s koronavirem a onemocněním COVID-19 opatření k organizaci zápisů k povinné školní docházce pro školní rok 2020/2021.

 

Zápisy budou probíhat v období 1. – 17. dubna 2020, bez osobní přítomnosti dětí a zákonných zástupců ve škole, budou probíhat elektronicky.

 

 

Rezervace

 

https://aplikace.dmsoftware.cz/SOL/PublicWeb/czs-km/KWE015_PrihlaskaZS.aspx  

Zde vám bude přiděleno registrační číslo, osobní přítomnost dětí a zákonných zástupců není povolena, děkujeme za pochopení.

Nápověda pro vyplnění elektronické registrace:

https://aplikace.skolaonline.cz/dokumentace/KS/verejnost/index.html?elektronicka-prihlaka-do-1-roc.html

 

Aktualizované informace dostali rodiče zapsaných žáků 16. dubna do svých e-mailových schránek.

 

Zapsáno může být i dítě, které dovrší šesti let věku po 31. 8. 2020. Pokud dítě dosáhne 6 let v době od 1. 9. do 31. 12. 2020, je nutné doložit k zápisu doporučení školského poradenského zařízení (PPP nebo SPC). Pokud dítě dosáhne šesti let v době od 1. 1. do 31. 8. 2021, je nutné doložit navíc doporučení odborného lékaře.

 

Organizace zápisů:

Zápisy k povinné školní docházce proběhnou v souladu s právními předpisy, ale s upuštěním od některých tradičních postupů. Po ukončení mimořádných opatření bude uspořádáno setkání se zapsanými dětmi zaměřené na seznámení se s prostředím školy, vzdělávacím programem, učiteli a prostory školy.

 

 

Podání žádosti

Podle § 37 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů, je možné podání (tj. žádost o přijetí k základnímu vzdělávání) učinit písemně nebo ústně do protokolu anebo v elektronické podobě. Přihlášku je tedy možné doručit následujícími způsoby:

 

  • do datové schránky školy na: 65tmce6
  • e-mailem s uznávaným elektronickým podpisem na info@czs-km.cz (nelze jen poslat prostý email)
  • poštou na adresu Církevní ZŠ v Kroměříži, Velké nám. 49, 767 01 Kroměříž nebo přímo do poštovní schránky u vstupu na 1. stupni na Velkém náměstí

 

Pokud by bylo podání učiněno pomocí jiných technických prostředků (např. e-mailem bez uznávaného elektronického podpisu, telefaxem apod.), je nutné jej do 5 dnů ze strany zákonného zástupce potvrdit jedním z výše uvedených způsobů.

Čas přijetí žádosti během oznámené doby zápisu není rozhodující pro rozhodnutí o přijetí.

 

Škole je nutné doložit:

 

  • vyplněnou a podepsanou žádost o přijetí dítěte k základnímu vzdělávání (ke stažení zde doc, zde pdf)
  • zápisový lístek (ke stažení zde doc, zde pdf)
  • doložení rodného listu dítěte a občanského průkazu zákonného zástupce (prostou kopii dálkovým způsobem, kde bude uveden souhlas zákonného zástupce s poskytnutím kopií a jeho podpis, kopie bude po ověření skartována)
  • žádost o odklad školní docházky (ke stažení zde doc, zde pdf), doporučující posouzení příslušného školského poradenského zařízení a odborného lékaře nebo klinického psychologa a žádost o odklad
  • v případě nutnosti nastavení vhodných podpůrných opatření zákonný zástupce doloží zprávu z poradenského zařízení (informace o znevýhodnění dítěte, o mimořádném nadání, zdravotní způsobilosti a zdravotních obtížích)
  • v případě, že se jedná o dítě po odkladu školní docházky v loňském roce (z jiné ZŠ), dodá zákonný zástupce Rozhodnutí o odkladu školní docházky

 

Nemá-li zákonný zástupce doporučení školského poradenského zařízení a odborného lékaře nebo klinického psychologa při odkladu školní docházky, podá žádost o přijetí i o odklad a uvede, zda čeká na vyhotovení doporučení nebo na termín vyšetření.  Školská poradenská zařízení zajistí nejnutnější služby v souvislosti se zahájením školního roku (žádosti o odklad povinné školní docházky). Správní řízení o zápisu se v těchto případech přeruší do doby vydání doporučení školského poradenského zařízení.

 

Veškeré dokumenty k zápisu je třeba doručit v době zápisu: 1. – 17. dubna 2020.

Žádáme zákonné zástupce o úplné vyplnění všech dokumentů s uvedením funkční emailové adresy, telefonního čísla a speciálních vzdělávacích potřeb dítěte.

 

Počet žáků, které je možné přijmout: 1. třída – 16 žáků

 

Kritéria přijetí dítěte do 1. ročníku:

 

  • dítě má sourozence v CZŠ v Kroměříži

 

V případě rovnosti shodných výsledků dětí po zápise se pořadí přijímaných stanovuje losem. Losují se registrační čísla, která jsou přidělována pro účely zápisu za účasti ředitele školy, zástupce zřizovatele školy a předsedy školské rady.

Výsledky budou zveřejněny do 30. dubna 2020 na webových stránkách na vývěsce školy.

 

Sdělení uvedená v Informaci k organizaci zápisů k povinné školní docházce ze dne 16. 12. 2016, čj. MSMT-27988/2016 lze využít přiměřeně vzhledem ke krizovým opatřením vlády ČR a vyhlášení nouzového stavu vládou ČR.

 

Desatero pro rodiče dětí předškolního věku je určeno rodičům dětí, kteří se zajímají o vzdělávání svého dítěte a vítají přehled základních dovedností, které má dítě mít před vstupem do základní školy… ke stažení zde

Další zajímavé informace naleznete ZDE. 

 

 


Kalendář akcí


Fotogalerie

fotografiefotografiefotografiefotografie

koronavirus

 

koronavirus

 

Informace ohledně GDPR

 

sponzorství

 

banner