Aktuality - článek

Ocenění v okresním i krajském kole Litery


P1050195V tomto prapodivném covidovém čase je nám třeba dobrých zpráv více než kdy jindy. O jednu takovou se s vámi, rodiči a přáteli školy, chceme podělit.

Teprve nyní k nám dorazily výsledky loňské literární a výtvarné soutěže Kroměřížská litera. Ne náhodou zvolila ústřední komise název Labyrint světa, Komenský a ráj knížek. Letos si totiž připomínáme 350 let od úmrtí tohoto českého myslitele.

 

Musím pochválit děti druhého stupně, protože se do soutěže zapojily s velkou vervou. Sešlo se mnoho zajímavých prací. Nicméně v okresním kole byla oceněna tato děvčata: v kategorii komiks obsadily druhé místo Tereza Žvaková a Sára Gajdíková, třetí místo Eva Babuková a Šárka Měsícová.  V kategorii próza pomyslné zlato vybojovala Veronika Woloszczuková a stříbro získala Apolena Čechová.

 

Tady ale úspěch děvčat nekončí. Všechny tyto práce postoupily do krajského kola, z nichž tři byly opět oceněny. Šárka s Evou za svůj komiks, v němž se zamýšlejí nad budoucností dětí bez učitelů, kteří náhle zmizeli a žáci je zachraňují, dosáhly na krásné druhé místo. Veronika ve svém vyprávění nastínila poněkud pesimističtější vizi světa. V něm na neznámou nemoc umírají dospělí a přežívají pouze děti. Starší z nich pak pátrají v rozpadajících se městech po knihách, aby mohli vzdělávat ty mladší.  Pokud vidíte paralelu se současnou situací, musím upřesnit, že se jedná o podobnost čistě náhodnou. Práci vytvořila na podzim loňského roku, kdy jsme o nějakém covidu neměli ani tušení. Porota její příběh ocenila velmi pěkným třetím místem.

 

Mám velkou radost, že na naší škole máme tolik tvořivých a přemýšlivých dětí.

Děvčatům blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci!

 

Mgr. Petra Sukupová

 

P1050195

 

P1050193

 


Kalendář akcí


Fotogalerie

fotografiefotografiefotografiefotografie

koronavirus

 

koronavirus

 

Informace ohledně GDPR

 

sponzorství

 

banner