Aktuality - článek

Divadélko pro školy


Holub7Ve čtvrtek 7. října naši školu opět navštívilo Divadélko pro školy z Hradce Králové. Pro 1. stupeň si herci připravili představení Africká pohádka aneb Podivuhodná dobrodružství doktora Holuba, ve kterém zkombinovali loutkoherecké představení o životě afrických zvířat.

 

 

Na pozadí lehce ztřeštěných příběhů se děti dozvěděly něco o Africe a seznámily se s osobou legendárního českého cestovatele. Divadelní představení s názvem Legenda V+W aneb Příběh Osvobozeného divadla pro 2. stupeň je souborem ukázek nejslavnějších divadelních her Jiřího Voskovce a Jana Wericha. Dvojici herců se podařilo přiblížit divákům nejzásadnější okamžiky života i kariéry těchto mistrů českého humoru. Odborný výklad doplnili chronologicky řazenými úryvky dialogů a písní, dokumentujícími rozsah a význam tvorby Osvobozeného divadla.

 

Obě představení byla velmi nápaditá, zábavná a zároveň i poučná. Součástí her Divadélka pro školy je aktivní zapojení dětí, proto pokaždé s napětím čekáme, co si na nás herci vymyslí. Opět nezklamali. Závěrečný potlesk byl důkazem toho, že se vystoupení líbila.

 

Holub1

Holub2

Holub3

Holub4

Holub5

Holub6

Holub7

Holub8

Holub9

Holub10

Holub11

 

Mgr. Petra Sukupová

 


Kalendář akcí


Fotogalerie

fotografiefotografiefotografiefotografie

koronavirus

 

koronavirus

 

Informace ohledně GDPR

 

sponzorství

 

banner