Aktuality - článek

ŘÍJEN – MĚSÍC PTACTVA V KNIHOVNĚ AG


Ptactvo_AG (7)Ve školní knihovně jsme prožili krásný podzimní měsíc zpestřený přírodou, resp. ptactvem zpěvným i bájným.

Každé pondělí jsme promítali filmy s tematikou přírody, poznávání  a ochrany ptáků.

Na každý den byly připraveny luštěnky a kvízy s ptačí tématikou  S touto aktivitou jste se mohli zúčastnit i soutěžení. Vrátily se nám vyplněné listy od 18 luštitelů z řad studentů, žáků i pedagogů.

Nejlepšího výsledku dosáhli dva žáci CZŠ Matyáš Volejník (5. tř.) a František Kordík (7. tř.) s 16 správně vyplněnými kvízy. V těsném závěsu se umístili žáci z 5. třídy Lukáš Vančura (15 testů) a Vašík Kordík (14), dále pak Ondřej Doubrava (12) a Terezka Stachoňová (8 testů).

Krásné puzzle Ptáci 1000 dílků je již zdoláno!

Na 1. místě se bezkonkurenčně umístila Ivana Nováková ze 4.K  s  225 dílky ,  2. místo patří Honzovi Doubravovi z 1. P. s 130 dílky.  Na 3. místě se umístila Nikol Urbanová (61d), Simona Volná ze 4. K (51 d.), dále  žáci CZŠ ze 6. třídy Michal Plašil a František Kordík ze 7. třídy (40 dílků). Výhercům gratulujeme a všechny další soutěžící (Terezku Stachoňovou, Aničku Kutálkovou, Markétu Cihlářovou, Ondru Doubravu, Erika Zemana a další) zveme do knihovny pro drobnou odměnu!

Knihovnu nám vyzdobili studenti 1. A a 1. B bájnými ptáky dle jejich  fantazie a představ.

Dále pak žáci z družiny Církevní základní školy nám ozdobili knihovnu sovičkami, špačky či jinými dravci, a také omalovánkami na zemi. Učili se hravou formou poznávat naše ptactvo, důkladněji se seznámili se špačkem.

Všem děkujeme!

Knihovnice AG

 

Ptactvo_AG (1)

Ptactvo_AG (2)

Ptactvo_AG (3)

Ptactvo_AG (4)

Ptactvo_AG (5)

Ptactvo_AG (6)

Ptactvo_AG (7)

 

 


Kalendář akcí


Fotogalerie

fotografiefotografiefotografiefotografie

koronavirus

 

koronavirus

 

Informace ohledně GDPR

 

sponzorství

 

banner